dimecres, 30 de setembre del 2009

Projecte Fihidro

Avui us volia parlar d'un projecte, el projecte Fihidro. El nom prové de l'abreviatura de Fideicomiso Hídrico.
Aquest projecte, que ja està executat, proveirà 20.000 connexions d'aigua potable pels municipis de Santa Tecla, Nuevo Cuscatlan, San José Villanueva i Zaragoza (Serralada del Bálsamo). Oi que sona maco? doncs no ho és tant.
El Fihidro és un conveni entre ANDA i 29 empreses d'inversió privades (promotores urbanístiques) pel qual les empreses hi aporten una quantitat de diners i l'administració pública hi posa infrastructures existents i la gestió posterior.
La qüestió és que les connexions no estan destinades als habitants dels municipis que encara no tenen connexió d'aigua potable (que són molts), almenys no la major part.
La major part de l'aigua que portarà el Fihidro es destinarà a residencials (urbanitzacions de luxe) que ara només són projeccions, a residencials que ja estan en construcció i a algunes que ja estan habitades i tenen manca d'aigua potable.La zona on es desenvolupa el projecte és la zona on ESF porta més temps treballant la problemàtica de l'aigua potable, on hem recolzat amb la construcció d'alguns sistemes d'abastament d'aigua potable, i on tenim més informació de tota la quantitat de comunitats que no tenen connexió o amb un servei molt deficient.
El que és més greu és que ANDA (durant l'anterior govern) va signar aquest conveni i va passar olímpicament de tota la gent que no té aigua potable per dedicar-se a portar aigua als rics, als que tindran caseta amb jardí, piscina i, algunes, un camp de golf privat.
Ara estem mirant, conjuntament amb les nostres contraparts, de pressionar per a que la situació no sigui tan sagnant i el projecte serveixi també per abastir les comunitats rurals i urbanes. Ja us anirem informant de com va.

1 comentari:

  1. és possible q sempre passi el mateix??? a tot arreu igual i el problema es que estem tant acostumats q aquestes notícies ens rellisquen i ens deixen indiferents...

    ResponElimina